Gazdaság

Szenved az olasz gazdaság

Portfolio
Lefelé kell módosítani az olasz bruttó hazai termék (GDP) növekedésének várható ütemét - jelentette ki Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter szerdán a Corriere della Serának adott interjújában. A miniszter ismét hangsúlyozta: nem engedik, hogy az idén Olaszországban 3 százaléknál magasabb legyen a GDP-arányos államháztartási hiány.
Az olasz kormány áprilisi előrejelzésében még úgy számolt, hogy 2014-ben 0,8 százalékos GDP-növekedés lesz, miután tavaly 1,9 százalékkal, 2012-ben 2,4 százalékkal csökkent. Padoan szerint Európa válaszút előtt áll, vagy elhúzódó deflációs időszak és alacsony gazdasági növekedés lesz, vagy strukturális reformok és növekedésbarát fiskális konszolidáció jön.

A miniszter szerint a nyáron a válság, amely már hónapok óta érezhető volt Olaszországban, elérte Franciaországot és Németországot is. Hozzátette: a statisztikai adatok megerősítik, hogy Európában probléma van a gazdasági bővüléssel. Az európai politikai törekvéseknek, a monetáris politikának, a nemzetpolitikai céloknak és a strukturális reformoknak egymást kell erősíteniük, hogy élénküljön a növekedés.

Pier Carlo Padoan szerint a mostani helyzet, amely rosszabb, mint várták, nem okoz örömet senkinek, de segít felhívni a figyelmet arra, hogy közös cselekvésre van szükség. A miniszter szerint egy "európai vízió" kell, mert, ha egy országnak sikerül felszámolni a növekedését hátráltató strukturális problémákat, az a szoros kapcsolatok miatt mindenkinek az előnyére válik. (MTI)
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
GettyImages-1186510967