Előfizetői tartalom

Válaszolt a jegybank a 200 milliárd forintos kérdésre (2.)

Portfolio
Az alapítvány felállításának forrása nem a nemzetközi tartalék, hanem a jegybank eredménye, ezért az alapítványok létrehozásához nem volt szükség költségvetési források bevonására. A MNB eredménye az alapítványoknak történő tőkejuttatás ellenére sem került negatív tartományba - áll a jegybank válaszában, melyet a Portfolio kérdésére küldött.

Miből finanszírozza a az alapítványi támogatásokat a jegybank, felmerül-e a monetáris finanszírozás lehetősége? - kérdeztük a Magyar Nemzeti Bankot a 200 milliárd forintos költekezése kapcsán.Kapcsolódó cikkünk2014.08.28Erre költ 200 milliárdot az MNB (2.)Matolcsy György ezzel kapcsolatos válaszait itt olvashatják:Kapcsolódó cikkünk2014.08.28Matolcsy leleplezte 200 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés