Előfizetői tartalom

A nap ábrája: így szívják el a magyar agyakat

Portfolio
Az elmúlt tíz évben valamivel több, mint tízezer szakképzett munkavállaló hagyta el Magyarországot, és helyezkedett el állandó jelleggel szakmájában egy másik uniós tagországban egy, az Európai Bizottság statisztikáit felhasználó kutatás szerint. Azonban nem csak mi szenvedünk az agyelszívás (angolul brain drain) problémájától Európában.

Érdekes infografikát tett közzé a tudás vándorlásáról Európában az alpbachi Európa Fórum támogatásával létrehozott, fiatal újságírók által írt Alpbuzz blog. A kutatás célja az elmúlt tíz év tudásáramlásának lekövetése volt Európán belül, és hogy kiderítsék, mely országok szívják el leginkább a szakképzett munkaerőt és mely országok szenvednek leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés