Előfizetői tartalom

Nem csökken tovább a munkanélküliek aránya az EU-ban

Portfolio
Nem változott a munkanélküliek aránya az Európai Unióban az idei év előző hónapjához képest, így az továbbra is 10,2 százalékon áll. Rosszabb képet fest ennél még mindig az eurózónás munkanélküliségi mutató, ott a gazdaságilag aktívak 11,5 százaléka nem talál munkát, mely szám szinten megegyezik az idei év előző havi adatával.

A munkanélküliségi rátában megfigyelhető tavaly nyár óta tartó lassú csökkenés ismét megtorpanni látszik az Eurostat legfrissebb adatai szerint. Ez év júliusában 10,2 százalékon áll a 28 tagországot lefedő uniós munkanélküliségi ráta, ami megegyezik a júniusi adattal, azonban javulást mutat az előző évi azonos időszaki 10,9 százalékos adatához képest. Az eurózónában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés