Előfizetői tartalom

Mindenki az EKB-ra figyel majd csütörtökön

Portfolio
Ezen a héten egy nagyon fontos eseménnyel és egy kiemelten figyelt makrogazdasági statisztikával is szembe kell néznünk. Csütörtökön dönt ugyanis az Európai Központi Bank, amely ez alkalommal friss előrejelzéseket is közzétesz az eurózóna - egyre bórúsabb - kilátásaival kapcsolatban. Pénteken pedig az amerikai piac számára talán legnagyobb súlyú munkapiaci statisztikák érkeznek, amik a várakozások szerint augusztusban ismét jól alakulhattak.

A hét második fele lesz igazán érdekes makrogazdasági és piaci szempontból, azon belül is különösen a csütörtök. Ekkor ismerteti ugyanis döntését az Európai Központi Bank, aminek döntéshozói egyre nehezebb helyzetben vannak. Noha az EKB félévkor tovább vágott az irányadó rátáján, sőt negatív betéti rátát vezetett be, ennek jótékony hatása egyáltalán nem látszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés