Előfizetői tartalom

Draghi is elismerte: deflációs veszély van

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke és Francois Hollande francia elnök egyetértenek abban, hogy Európát lassú növekedés és defláció fenyegeti - számolt be róla a francia elnöki hivatal egyik tisztségviselője. Ezzel tehát hivatalossá vált az, amit az EKB sokáig tagadott, hogy valóságosak a deflációs veszélyek Európában.

Az Európai Központi Bank kamatdöntéseit követő sajtótájékoztatókon rendszeresen megkérdezték Mario Draghitól, hogy mennyire valósak a deflációs félelmek az eurózónában, de mindeddig az elnök hárított. Úgy érvelt, hogy az euró erős szintje (ami azóta mérséklődött) jelentősen lefelé torzítja a fogyasztói inflációt, míg a meglepetésszerű visszaesések az energiaáraknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés