Előfizetői tartalom

Putyin: a nyugati államok kreálták az ukrán válságot

Portfolio
Petro Porosenko ukrán elnök információi szerint az orosz haderők legnagyobb része távozott Ukrajnából és a határ mögötti orosz területekre húzódott vissza, továbbá közölte, hogy jövő héten egy olyan törvénytervezetet nyújt be az ukrán parlamentnek, amely biztosítaná a donyecki és luhanszki régiók egyes területeinek "különleges státuszát". Ezek alapján úgy tűnik, a békefolyamat pozitívan halad előre. Mindeközben az EU küldöttei éppen ma döntenek arról, hogy életbe léptetik-e a hétfőn kilátásba helyezett újabb Oroszország ellenes uniós szankciókat, és egyelőre úgy néz ki, hogy adnak még pár napot a konfliktus megoldásának előmenetelére. Az ukrán gazdaság további zsugorodásának megfékezése érdekében a felek közötti megállapodás mielőbbi tető alá hozására lenne szükség. Közben Putyin arról beszélt, hogy "egyes nyugati államok" provokálták ki és "kreálták" az ukrán válságot azzal a céllal, hogy újjáélesszék a NATO "katonai blokkját".

2014. szeptember 10. 19:44 Megosztás "valakinek az a szándéka, hogy újabb fegyverkezési hajszát indítson el" Oroszország nem megy bele újabb fegyverkezési hajszába - közölte Vlagyimir Putyin, a 2016 és 2025 közötti időszakra szóló orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés