Előfizetői tartalom

Az ukrán elnök engedményeket tenne a szakadár területeknek

Portfolio
A szeptember 5-e óta elvileg érvényben lévő tűzszüneti megállapodás ellenére szombaton kiújultak a harcok az ukrán hadsereg és az oroszbarát szakadárok között a kelet-ukrajnai Donyeck repülőterénél. Ezzel párhuzamosan egy újabb, 220 kamionból álló - Moszkva közlése szerint humanitárius segélyt szállító - orosz teherautókonvoj lépte át az ukrán határt a hétvégén Kijev és a Vöröskereszt beleegyezése nélkül. Közben az ukrán jegybank elnöke úgy nyilatkozott, hogy az ország keleti felében zajló konfliktus miatt idén akár a 10 százalékot is elérheti a gazdasági visszaesés mértéke, az ukrán államadósság a GDP 60 százalékát súrolja. Ukrajna külkereskedelme pozitív, ami az import drasztikus visszaesésével magyarázható. Az amerikai és az európai szankciók tartós fennmaradása globális szintű olajhiányt okozhat.

2014. szeptember 15. 20:39 A társulási szerződésről szavaznak az EP-ben Az EP-képviselők kedd délelőtt vitatják meg a legújabb ukrajnai fejleményeket valamint az Unió és Oroszország kapcsolatát. A Parlament ezt követően délben szavaz az EU és Ukrajna közötti, szabadkereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái