Előfizetői tartalom

Rendkívül türelmesnek kell lennie a jegybanknak

Portfolio
Az amerikai jegybank egyik vezetője szerint a legnagyobb kockázat számukra az, ha túlságosan korán nyúlnak a monetáris kondíciók szigorításához. Pontosan ezért nagyon óvatosnak kell lenni a kamatemeléssel, inkább a szükségesnél később tegyék csak ezt meg, mert nem olyan óriási probléma, ha az inflációs célt minimális ideig túllövik - írja a MarketWatch.

A chicagói Fed elnöke, Charles Evans mai beszédében elmondta, hogy az amerikai jegybanknak rendkívül türelmesen kellene eljárnia, mielőtt hozzáfog a rövid távú kamatok emelésébe. Még akkor is igaz ez, ha ezzel megengedi, hogy szerény mértékben az inflációs célt elvétse a központi bank. Mindezek alapján arra lehet következtetni, hogy a Fednek csak akkor szabadna hozzányúlnia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés