Előfizetői tartalom

Szegény japánokat még mindig nagyon nyomasztják a makacs árak

Portfolio
Nagyon régóta harcolnak már Japánban azért, hogy leterítsék az évek óta tomboló deflációt. Noha ez úgy tűnik sikerült, igazán egészséges infláció még egyáltalán nem kelt életre, ráadásul augusztusban az árak változása alulmúlta a várakozásokat, ami újabb aggodalmakat keltett. Pedig a szegény japán jegybank már nagyon szeretett optimistán nyilatkozni a folyamatokról.

Japánt hosszú évek óta nyomasztja a defláció réme, amit masszív jegybanki stimulussal úgy tűnt, sikerül legyőzniük. Ez a győzelem viszont nem tűnik igazán dicsőségesnek, ugyanis a lassan másfél éve tartó minőségi és mennyiségi lazítása a jegybanknak eddig nem sok eredményt hozott. Ugyanis a napokban napvilágra hozott augusztusi statisztikák szerint az áfaemelés hatásaitól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés