Előfizetői tartalom

Moldova is EU-tag akar lenni

MTI
|
Portfolio
Moldova a jövő évben csatlakozási kérelmet szándékozik benyújtani az Európai Unióhoz - közölte Natalia Gherman külügy- és európai integrációs miniszter. A miniszter a Szabad Európa Rádió hét végi jelentése szerint hangsúlyozta, hogy az egykoron a Szovjetunióhoz tartozó ország külpolitikája immár nem ingadozik a keleti és nyugati orientáció között, Moldova stratégiai partnerei egyértelműen az Európai Unió tagállamai.

Azzal kapcsolatban, hogy Moldova a Független Államok Közösségének tagja, Gherman közölte, hogy ez csak a gazdasági ügyekre érvényes, a biztonsági és politikai ügyekről szóló találkozókon nem vesznek részt. Vladimir Filat korábbi miniszterelnök, az egyik kormányzó erő, a Moldovai Liberális Demokrata Párt (PLDM) elnöke szeptember elején azt ígérte, hogy pártja "teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés