Előfizetői tartalom

Süllyedő infláció, százmilliárdokkal dobálózó jegybank - Feszült hetünk lesz

Portfolio
Nagyon mozgalmas hétnek nézünk elébe, ugyanis kifejezetten nagy súlyú eseményekkel és adatközlésekkel találkozunk Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. Számunkra a két legfontosabb kérdés az, hogy az eurózónás infláció mennyire süllyedt tovább, illetve erre reagálva csütörtökön mit jelent majd be az Európai Központi Bank. Nem elhanyagolható viszont az a kérdés sem, hogy az USA múlt havi gyengébb foglalkoztatási statisztikáját ez alkalommal már ismét egy robusztus, 200 ezres szám követi-e vagy sem. A piac ezekre a közlésekre mind feszülten figyel majd.

Ha arra kívánunk következtetni, hogy az eurózónás jegybank pontosan mit is fog bejelenteni a szokásos hó eleji kamatdöntésén, akkor jó kiindulópontot adhat, hogy miként alakul a német, a francia és az eurózónás fogyasztói árindex, amiket a hét első felében közölnek. A piac arra számít, hogy az EU-18-as harmonizált mutató 0,3 százalékra esik vissza, ami azt bizonyítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés