Előfizetői tartalom

Az uniós szégyenpaddal fenyeget minket Brüsszel (2.)

Portfolio
Elképzelhető a túlzottdeficit-eljárás újraindítása Magyarországgal szemben, ha a kormány nem tesz további strukturális reformlépéseket - ismétli meg az Európai Bizottság szakértői stábjának szerdán közzétett elemzése a júliusban már megjelent üzenetet, azonban később "puhítja" is a fenyegetést. A 2008-2010-es segítségnyújtási program felügyeletének keretében megjelent dokumentum ugyanis kiemeli, hogy a kormány által júliusban bejelentett kiigazító csomag és az adósságrátára ható egyéb tényezők javítanak a képen. Vagyis az azonnali fenyegetettség veszélye mintha csökkenne, valószínűleg a novemberben megjelenő bizottsági prognózis döntő fontosságú lesz.
Itt jártak a Bizottság szakértői Idén június 24. és 27. között Budapesten jártak az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának szakértői a 2008-2010-es magyar fizetésimérleg-támogatási programot követő ötödik felülvizsgálat keretében. A brüsszeli szakértők látogatásának főbb eredményeit már júliusban közzétették egy közlemény keretében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái