Előfizetői tartalom

Lesz elég pénz a növekedéshez? - Az év konferenciájáról

Portfolio
Putyintól annyira nem kell félnünk, és a devizahiteles csomag miatt visszaeső hitelezéstől sem - derült ki a Portfolio mai Budapest Economic Forum 2014 című konferenciáján. Az MNB tevékenységének megítélése a korábbi jegybankárok körében nagyon ellentmondásos, a hitelezés mint finanszírozási forma pedig egyeduralkodó maradhat. Ott van azért az új EU-s költségvetési ciklus is, amelynek hallatán most felkaphatják a fejüket a magyar vállalkozók.Fontosabb részletek Dmitry Polevoy: nem kell félni Putyin nyugati terjeszkedésétől. Elemzők: Putyin sokkal többet harapott, mint amennyit meg tud rágni. Járainak eléggé, Surányinak egyáltalán nem tetszik az MNB mostani politikája. Új pénzügyi központ jön létre a Magyar Fejlesztési Bank körül. Seres Béla: lehangoló még a legnagyobb régiós cégek helyzete is. Bankvezérek: nehéz lesz véghezvinni a devizahitelek forintosítását. Darvas Zsolt: Lengyelország és Szlovákia lehagyott minket. Közgazdászok: nincs nagy alternatívája a hitelezésnek. Csepreghy Nándor: a kkv-szektor és a gazdaságfejlesztés kapja az EU-s források nagy részét. Krisán László: bárcsak úgy lenne, ahogy a kormány szeretné.

2014. október 02. 17:03 Nagyon bíznak az EU-s pénzekben a magyar vállalkozások Javulnak a magyar kis- és középvállalkozások pénzügyi kilátásai, ám ebben elsősorban nem a piaci kereslet növekedése, hanem az EU-s pályázatokba vetett remény játssza a legfontosabb szerepet - derült...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái