Előfizetői tartalom

Szegény a KSH a szegénységhez

Index
|
Világgazdaság
Az előzetes tervek szerint szeptemberben jelentek volna meg a magyarországi átfogó szegénységi és kirekesztési statisztikáknak, de a Központi Statisztikai Hivatal elhalasztotta az elemzés kiadását - írja a Világgazdaság. Az adatok elméletileg rendelkezésre állnak - hiszen az Eurostat már előzetesen közölte, hogy 3,3 millióan élnek szegénységben és társadalmi kirekesztésben Magyarországon -, mégis várni kell arra, hogy átfogó képet kapjunk a helyzetről.

A Világgazdaság úgy tudja, a KSH túlságosan szegény ahhoz, hogy megjelentesse a szegénységi tanulmányt, vagyis hivatalosan "emberi erőforrás hatékonyság és költségtakarékosság" miatt nem adta ki egyelőre a statisztikai hivatal a "laekeni indikátorok" című elemzését. Több elemzés helyett várhatóan novemberben adja ki átfogó értékelését a hivatal többek közt a szegénységről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés