Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott a brazil elnökválasztás eredménye

Portfolio
A brazil elnökválasztás vasárnap tartott első fordulóját a jelenlegi államfő, a munkáspárti Dilma Rousseff nyerte a szavazatok 41,59 százalékával, őt a jobbközép szociáldemokrata Aécio Neves követi - nagy meglepetésre. A voksolás október 26-ai második fordulójában nemcsak személyükről, hanem az ország jövőbeni gazdasági irányvonaláról dönthetnek a brazil választók: a protekcionista erős állami szerepvállalás és a piacpárti vállalkozásbarát gazdasági környezet mellett tehetik le voksukat a latin-amerikai ország állampolgárai.

A brazil elnökválasztás tegnapi első fordulóját a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága szerint a jelenlegi munkáspárti elnök, Dilma Rousseff nyerte a voksok 41,59 százalékával, őt a jobbközép szociáldemokrata Aécio Neves követi 33,55 százalékkal. A szocialista Marina Silva 21,32 százalékot kapott, így ő már nem indulhat a voksolás második fordulójában. A vasárnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés