Előfizetői tartalom

Nem kérnek a lettek oroszbarát kormányt

Portfolio
A leköszönő jobbközép kormánykoalíció határozott fölénnyel megnyerte a Lettországban szombaton tartott parlamenti választásokat a szavazatok 98 százalékának összeszámlálása alapján. A három pártból álló koalíció a leadott szavazatok 58 százalékát kapta, így fellélegezhetnek azok, akik attól tartottak, hogy megerősödik az orosz ajkú kisebbség pártja, az ellenzéki Harmónia Központ, és emiatt Lettország barátibb hangra vált Moszkva felé.

A nyertes jobbközép koalíció a száztagú parlamentben legalább 61 helyet tudhat majd magáénak, melynek képviselői az Egység Blokk, a Nemzeti Szövetség, valamint a Zöldek és Földművesek Szövetsége pártokból kerülnek ki. A koalíció kormányzása az elmúlt években relatíve sikeresnek bizonyult a gazdaság teljesítménye szempontjából, különösen válságnak köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés