Előfizetői tartalom

A válság óta nem esett ekkorát a német export

Portfolio
A hét elején az iparuk gyatra teljesítménye, most pedig az exportjuk súlyos visszaesése miatt fájhat a német kormányzat feje. Egyes vélemények szerint a német gazdaság nem tud növekedni ebben a rendkívül gyenge eurózónás környezetben és ezért a költségvetésük kiigazítása helyett inkább infrastrukturális beruházásokra kéne fókuszálniuk.

Ahogy a hét első felében az ipari adatok, úgy most a külkereskedelmi statisztikák keltettek csalódást Európa legerősebb gazdasága kapcsán. A német export 5,8 százalékkal esett vissza augusztusban az előző hónaphoz képest, ami 2009 januárja óta a legsúlyosabb zuhanás. Jól látszik tehát, hogy az eurózóna gyengélkedése és az orosz-ukrán konfliktus okozta mellékhatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés