Gazdaság

Ezek az országok a legveszélyesebbek a világon

Portfolio
A harmadik negyedéves csődkockázati mutatók alapján ismét Argentína volt a legkockázatosabb állam - derül ki az S&P Capital IQ legfrissebb felméréséből. Magyarország a legkockázatosabb húsz ország között sem szerepel.
Nem változott lényegesen a legkockázatosabb országok rangsora a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest. Argentína áll az élen, Venezuela és Ukrajna követi a "szégyenpadon" és Pakisztán 4. pozíciója is változatlannak mondható.

Ezt követően két euróövezeti ország következik a listán: Ciprus és Görögország szerepel az S&P Capital IQ adatszolgáltató cég 5. és 6. helyén.

Görögország épp a szerdai kereskedésben kavarta fel a piaci hangulatot. Athén ugyanis határozottan közölte, hogy az év végével 240 milliárd eurós mentőcsomagból kilépne, és a piacról kezdené el finanszírozni magát. A szakértők szerint azonban a még mindig törékeny egyensúlyt a jövő évi választások is veszélyeztetik, így túlságosan korai az exitről gondolkodni. Az elmúlt hetekben - Európában unikális módon - a görög kötvényhozamok nem indultak el lefelé az Európai Központi Bank lazító intézkedéseinek hírére, a napokban az egyre kedvezőtlenebb globális tőkepiaci hangulat hatására emelkedni is kezdtek. Mára a 10 éves kötvényhozam 7,6%-ra emelkedett, ami bő fél éves csúcsot jelent.A világ legkockázatosabb országait tartalmazó listán El Salvadoré a hetedik hely (ahogy a második negyedévben is történt), Libanon és Irak változatlanul a 8. és 9. pozíciót foglalta el. Új belépő viszont Tunézia az előző negyedévhez képest.

Ezek az országok a legveszélyesebbek a világon
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kórház