Előfizetői tartalom

Navracsicsnál marad az oktatás

MTI
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a közlekedési tárcát szánja Violeta Bulcnak, Szlovénia új EU-biztosjelöltjének, és az e területre szánt szlovák Maros Sefcovic kaphatja az energiaunióért felelős alelnöki posztot, amelyre eredetileg Alenka Bratusek volt szlovén kormányfő volt kiszemelve - közölték szerdán egybehangzóan különböző brüsszeli uniós források.

Bulc kedd este találkozott Junckerrel, és nagyon jó benyomást tett rá. Korábban többen kételyeiknek adtak hangot az új szlovén jelölt alkalmasságát illetően, arra utalva, hogy még egy hónapja sincs jelen a politikai életben. Juncker várhatóan délután közli, hogy miként kívánja "újraosztani a lapokat", miután Szlovéniának új személyt kellett jelölnie az uniós javaslattevő-végrehajtó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés