Előfizetői tartalom

Rég nem látott mélyponton az olaj

Portfolio
Nincs megnyugvás továbbra sem az olajpiacon, tegnap is folytatódott a lejtmenet, aminek hatására a Brent árfolyama 2010 novembere óta nem látott alacsony szintre került. Az esésben szerepet játszhatott, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) rontotta keresleti várakozásait. Többen ugyanakkor kiemelik, hogy a legutóbb látott zuhanás már inkább spekulatív jellegű, a kereslet-kínálati viszonyok nem indokolnak ilyen mértékű esést.

Tovább zuhan az olajár Tegnap is folytatódott az esés az olaj piacán, a WTI típusú kőolaj 2012 júniusa óta nem látott mélypontra esett, míg az európai irányadó olajfajta, a Brent 2010 novembere óta nem látott alacsony szintre került. Az esésben szerepet játszhatott, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) lefelé módosította a globális keresleti várakozásait.Ügyfeleink...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés