Előfizetői tartalom

Hat magyart tiltottak ki Amerikából

Portfolio
Újabb sajtótájékoztatót tartott ma délután az amerikai nagykövetség, amelyen az Index tudósítása szerint elhangzott, hogy hat magyart, köztük köztisztviselő(ke)t, tiltottak ki az Egyesült Államokból. A döntés végleges is lehet, az érintettek ugyanis nem tettek fel kérdéseket a következményekről. A konkrét nevek továbbra sem ismertek. Az MTI tudósítása szerint az ügyvivő hangsúlyozta: jelenleg hat érintettről van szó, de ez a szám változhat, és mind a hatan a kormány alkalmazottai vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal. A 444.hu tudósítása szerint a korrupciós ügyek kapcsán az ügyvivő tegnap után ismét példaként említette a trafikpályázatokat, ahol szerinte számos észrevétel máig kivizsgálatlan maradt.

André Goodfriend, a nagykövetség ügyvivője újra elmondta az Index beszámolója szerint, hogy először október 6-án, majd 13-án, ezt követően pedig 17-én tájékoztatták a külügyi tárca államtitkárát, illetve Szijjártó Péter tárcavezetőt a kitiltás tényéről, de a neveket és a konkrét okokat nem árulták el. Azért tájékoztatták a külügyet, mert köztisztviselőkről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái