Előfizetői tartalom

Így zárja le a pálinkás szabadságharcot a kormány

Portfolio
Az adótörvényeket változtató, a parlamentnek ma benyújtott csomag a pálinka bér- és magánfőzéssel, illetve a pálinkára vonatkozó jövedéki adózással kapcsolatban több jelentős mértékű változtatást is tartalmaz. Ezek alapján elmondható, hogy lényegében visszavonulót fújt a kormány a 4 évvel ezelőtti pálinkás "szabadságharcban", hiszen megszűnik a tömény szeszes italokra alkalmazott differenciált jövedéki adómérték. A gyakorlatban a 0%-os jövedéki adókulcs a bérfőzésre a vonatkozó adókulcs 50%-ára emelkedik, a magánfőzés esetén pedig egy minimális, jelképes átalányadó mérték lép életbe januártól. Az összes többi lényeges jövő évi adóváltozást alábbi cikkünk tartalmazza:

Kapcsolódó cikkünk2014.10.21Így adózunk jövőre!A ma benyújtott adótörvény módosító csomag témához tartozó lényege: Az uniós szabályokkal kapcsolatos harmonizáció céljából módosul a bérfőzés és magánfőzés szabályozása A módosító szerint a magánfőzéshez kapcsolódó adóból származó bevétel a magánfőző lakóhelye szerinti önkormányzat bevétele lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés