Előfizetői tartalom

Irodai papírra is kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni

Portfolio
A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvényben (a továbbiakban: Ktdt.) is lényeges változásokat kezdeményez a ma benyújtott adótörvény csomag, hiszen egyrészt hat környezetvédelmi szennyezői kategória kerül bevezetésre, másrészt kibővül a törvény tárgyi hatálya például a mosószerrel és az irodai papírral is. Mindkettő kapcsán az évi két mázsa feletti mennyiségnél már nem minősül csekély mennyiségű kibocsátónak a közteher-fizetésre kötelezett. Utóbbi lehet a forgalmazó - aki kizárólag végfelhasználó vevő részére termékdíj köteles terméket belföldi forgalomba hoz -, illetve a saját célra felhasználó vagy készletre vásárló kötelezett is.

A ma a parlamentnek benyújtott összes fontosabb adó- és járulékváltozási szabályt ebben a cikkünkben foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2014.10.21Így adózunk jövőre!A törvényjavaslat indoklása szerint az alábbi lényeges változások mutatkoznak a törvényben: A környezetterhelés mértékének megfelelően az egyes termékáramok különböző (összesen hat) környezetszennyezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés