Előfizetői tartalom

Irodai papírra is kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni

Portfolio
A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvényben (a továbbiakban: Ktdt.) is lényeges változásokat kezdeményez a ma benyújtott adótörvény csomag, hiszen egyrészt hat környezetvédelmi szennyezői kategória kerül bevezetésre, másrészt kibővül a törvény tárgyi hatálya például a mosószerrel és az irodai papírral is. Mindkettő kapcsán az évi két mázsa feletti mennyiségnél már nem minősül csekély mennyiségű kibocsátónak a közteher-fizetésre kötelezett. Utóbbi lehet a forgalmazó - aki kizárólag végfelhasználó vevő részére termékdíj köteles terméket belföldi forgalomba hoz -, illetve a saját célra felhasználó vagy készletre vásárló kötelezett is.

A ma a parlamentnek benyújtott összes fontosabb adó- és járulékváltozási szabályt ebben a cikkünkben foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2014.10.21Így adózunk jövőre!A törvényjavaslat indoklása szerint az alábbi lényeges változások mutatkoznak a törvényben: A környezetterhelés mértékének megfelelően az egyes termékáramok különböző (összesen hat) környezetszennyezési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái