Előfizetői tartalom

Kivételes csoportban Magyarország

Portfolio
Tavaly mind az euróövezet, mind pedig az Európai Unió szintjén összességében csökkent a költségvetés hiánya, viszont emelkedett a GDP-arányos államadósság - közölte kedden az Eurostat a második alkalommal felülvizsgált 2013-as adatokat, melyek azért is felettébb érdekesek, mert ezeket már az ESA 2010-es módszertan szerint kalkulálták. A részletekből kiderül, hogy a 28 tagállamból csak keveseknek sikerült az államadósság csökkentése, Magyarország köztük van (igaz kellett hozzá a trükk is).

2013-ban a legmagasabb költségvetési hiányt a végleges adatok alapján Szlovénia produkálta: 14,6%-os GDP-arányos deficit jött össze a bankmentés következtében. Ezen kívül Görögország hozott még össze kimagasló deficitet. A tavasszal kiadott, 2013-as adatokról szóló első jelentést itt foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2014.04.23Beváltak a trükkök: kivételes csoportba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés