Gazdaság

Külföldi címlapokon a rendkívüli magyar internetadó

Portfolio
Magyarország a világon elsőként bevezeti az internet megadóztatását - ezzel a fő üzenettel számol be a legújabb magyarországi hírekről a Financial Times. A magyar internetadó tervezetéről a Wall Street Journal is megemlékezik, de a legnagyobb hírügynökségek is megírták.
FT: elsőként Magyarországon

Az FT cikke szerint a 2015-re tervezett internetadó a legutóbbi példája az Orbán Viktor és a Fidesz által képviselt unortodox gazdaságpolitikának.

A brit gazdasági napilap cikke felidézi az internetszolgáltatásra kiterjeszteni tervezett sarc paramétereit. Emellett megszólaltatja a lap Neelie Kroes digitális ügyekért felelős jelenlegi biztost. Kroes úgy véli, hogy az új adó káros a Magyarország digitális gazdaságára nézve.

Az egyoldalú internetadó nem okos ötlet, mivel ez növeli az internet-hozzáférés fogyasztói árát - mondta a biztos, aki azt is kiemelte, hogy Magyarország az uniós átlag alatt szerepel az internethasználat, a szélessávú hozzáférés és a digitális szabályozás tekintetében. Ez az intézkedés pedig nem fog segíteni - húzta alá.

A magyar kormány szóvivőjét idézve a lap azt írja: az adó ellenzői hisztériát keltenek és a parlament várhatóan el fog fogadni egy felső korlátot.

Visszautasította azokat az aggodalmakat, hogy az internetadó visszaveti a digitális gazdaságot. A telekomadónál is ezt mondták és épp az ellenkezője valósult meg - tette hozzá a magyar illetékes.

Külföldi címlapokon a rendkívüli magyar internetadó
A magyar sztori a Financial Times címlapján.
WSJ: ezek a károk

A Wall Street Journal feltörekvő európai piacokkal foglalkozó blogja azt emeli ki, hogy egyre erőteljesebb az ellenállás az új adóval szemben.

A lap által idézett kritikus vélemények szerint ugyanis az új sarc káros az ország gazdasági fejlődése szempontjából, korlátozz az információhoz való hozzáférést és hátráltatja a kifejezés szabadságát.

Az amerikai gazdasági lap blogja arra is felhívja a figyelmet, hogy látva a felháborodást elképzelhető, hogy a kormány részben meghátrál. Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető ugyanis egy felső korlát bevezetését javasolta.

A WSJ cikke is az FT-hez hasonlóképp fogalmaz: ez az új különadó a legújabb az eddigi ágazati különadók sorában. Egyik következménye az lehet, hogy csődbe viszi a kis- és közepes méretű szolgáltatócégeket.

Külföldi címlapokon a rendkívüli magyar internetadó
A WSJ címlapján is megtaláljuk a magyar hírt.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
karácsony gulyás_mti