Gazdaság

Az EU-ból való kihátrálásról lamentált Kövér

MTI
Portfolio
Moszkvára emlékezteti Kövér Lászlót Brüsszel, ahonnan szélsőbaloldali kritikák érkeznek. Az Országgyűlés elnöke szerint ha ez EU jövője, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogyan lehet kihátrálni. Azért Kövér úgy gondolja, hogy nem lehet ez az EU jövője.
Az Országgyűlés elnöke szerint az euroatlanti világ mára morális értelemben megrendült. Kövér László az Echo Tv Portré című műsorában csütörtök este arról is beszélt Jogi és erkölcsi tekintetben példaképnek tartották a Nyugatot, azt gondolták, politikai kultúra is jár a demokráciához. Ma már azzal, hogy a kommunista világrendszer fenyegetésként megszűnt, némely nyugati ország kormánya, informális pénzügyi-gazdasági hatalma, azt gondolja, bármit megtehet, naponta váltogathatja az aktuális értékeket és leckéztethet más államokat.

Érdemes lenne cizelláltan kezelni azt a helyzetet, amelybe azóta került Magyarország, hogy csatlakozott az unióhoz - jegyezte meg, hangsúlyozva, az egyenlő mércét kell megkövetelni az ország számára. Illúzió volt, hogy az unióban csupa jó szabály érvényes. Figyelmen kívül hagyták, hogy az a jogi szabályozás, amely mára szinte elviselhetetlenül bürokratikussá vált, azért alakulhatott ki, mert a közös értékekhez "köze nincs a szabályoknak" - fejtette ki Kövér László.

Szerinte Rui Tavares portugál zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő (akinek a nevéhez köthető az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, az EP által tavaly júliusban elfogadott jelentés) és az európai baloldal jelentős része a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna, és azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartási mintákat. Ebben az értelemben Brüsszel valóban Moszkvára emlékezteti - mondta a házelnök -, s ha ez az unió jövője, "akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni". Ugyanakkor meg van győződve, hogy ez nem lehet az unió jövője - közölte.
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
D__AS20191023038