Gazdaság

Orbán saját ötlete az internetadó

Portfolio
Az internetadó Orbán Viktor miniszterelnök ötlete lehetett, előzőleg senki sem tudott róla - állítja a hvg.hu miniszterelnökségi forrásaira hivatkozva. A Nemzetgazdasági Minisztériumban ezért most vadul számolnak. Közben épp a minisztérium épülete előtt tüntetnek az új adó bevezetése ellen, a szervezők 48 óra haladékot adtak a kormánynak.
A lap úgy tudja, hogy a miniszterelnök 2015-ben az új különadóból fedezné a rendvédelmi szervek fizetésének emelését. Ezt Lázár János egy szerdai sajtótájékoztatón be is jelentette (2015. július elsejétől a honvédség, a rendőrség és a NAV vám és pénzügyőrségi részlege esetében életbe lép az életpálya modell).

"Az internetadó olyannyira frissen született ötlet, hogy semmilyen korábbi szakmai anyagban nem szerepelt, még kormányhatározati javaslatban sem. Nem volt benne az NGM ágazati szabályozási tervezetében, és előzetesen nem tudott róla a Fidesz-frakció sem" - írta a portál.

Az új adó váratlan jellegét alátámasztja, hogy az iparági szereplőkkel a törvényjavaslat benyújtása előtt nem egyeztettek, Varga Mihály csak szerda délután ült le kávézni az érintett cégek képviselőivel Orbán Viktor utasítására.A portál úgy tudja, hogy a rendvédelmiseknél 25-30%-os béremelést tervez végrehajtani a kormány, a miniszterelnök személyesen 30%-ot szeretne. A Nemzetgazdasági Minisztériumban most gőzerővel folynak a számítások, hogy mekkora béremelés (kiknek, milyen ütemezéssel, mekkora összegben) fér bele.

Az NGM már korábban közölte, hogy 25-30 milliárd forintos bevétellel kalkulál az internetadóból, ami első ránézésre kevésnek tűnik az éves összes adatforgalom alapján.

Eközben

Mindeközben Neelie Kroes október végéig hivatalban lévő uniós biztos (digitális ügyekért felelős alelnök) Twitter üzenetében arra buzdított mindenkit, hogy támogassa a vasárnap este 6 órára tervezett tüntetést az internetadó ellen.

Orbán saját ötlete az internetadó

48 órát kapott a kormány

Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója a vasárnap este a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen - számol be az MTI.

A Fidesz megsarcolja és becsapja az embereket és a saját választóit is, mivel 2008-ban még ők is az internetadó ellen voltak - hangoztatta a szónok a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti teret megtöltő demonstrálók előtt.

A több mint 200 ezer követővel rendelkező közösségi oldal alapítója közölte: 48 óra "haladékot adnak a kormánynak", hogy visszavonja az internetadóra vonatkozó törvényjavaslatot; ha ezt nem teszik meg, kedden újra demonstrálni fognak.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
donaldtrump