Előfizetői tartalom

Elképesztően nagy mennyiségben exportálják a semmit

Portfolio
Már megint elképesztő méreteket öltött az exportszámlákkal való trükközés Kínában. A hongkongi kereskedelmi statisztikák szerint a feléjük irányuló kínai exportnak több mint a harmada fiktív. A dolog hátterében az áll, hogy az ország tőkeáramlásokra vonatkozó szigorú szabályozását így kerülik meg a piaci szereplők, ezzel teljesen eltorzítva a gazdasági statisztikákat. Pedig egyesek már éppen kezdtek bizakodóak lenni az ország teljesítményével kapcsolatban a szép exportbővülést látva.

Portfolio Export 2014 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio jövő heti Export 2014 konferenciáján, regisztráljon most! Információ és jelentkezés Nem mondunk talán újat senkinek azzal, hogy a gazdasági statisztikák megbízhatósága általában hagy kívánnivalót maga után, és hogy mindez fokozottan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés