Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést kapott Magyarország a németektől

MTI
|
Portfolio
Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere Budapesten járt hétfőn és egy sajtóbeszélgetés valamint előadás kertében tolmácsolta a német kormány álláspontját bizonyos magyarországi intézkedésekről. Kijelentései a diplomácia nyelvén akár figyelmeztető üzenetként is értelmezhetők. Aggodalmának adott hangot bizonyos magyarországi fejlemények miatt (konkrétan megemlítette a reklámadót, a médiaszabályozást, és a legújabb internetadót) és ennek kapcsán közölte: "sem a magyaroknak, sem a németeknek, sem Európának nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag is elszigetelődjön". Majd ezek után hozzátette, reméli, hogy a következő hetekben, hónapokban sikerül tisztázni a helyzetet.

A szociáldemokrata politikus sajtónyilatkozatáról és későbbi előadásáról az MTI számolt be. Ezek szerint: A német-magyar viszonyt különlegesnek és fontosnak, ugyanakkor "nem egyszerű" kapcsolatnak nevezte. Emlékeztetett a 25 évvel ezelőtti német és európai újraegyesítésre és Magyarország ebben betöltött fontos szerepére. Az akkori európai békés forradalom középpontjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés