Előfizetői tartalom

Haveri kapitalizmus, foglyul ejtett magyar állam

Portfolio
Noha 2010 óta a korrupció nagyságrendje nem változott érdemben, a jelenlegi kormány hatalomra kerülése lényegesen megváltoztatta a korrupció működésének mechanizmusait - mára a korrupciónak centralizált karaktere van. Ez áll a Transparency International globális korrupcióellenes civil szervezet legfrissebb tanulmányában, ami "A vállalatok és a kormány közötti stratégiai megállapodások Magyarországon: lobbizás bizonytalan üzleti és szabályozói környezetben" címmel látott ma napvilágot.

A Transparency International (TI) felhívja a figyelmet, hogy a nemzetközi összehasonlító felmérések arra engednek következtetni, hogy a magyar üzleti környezet bizonytalanságai elsősorban a kormányzati döntések átláthatóságának hiányára vezethetők vissza. A jelentés szerint a döntéshozatalt főként egyoldalú döntések jellemzik, a szakpolitikai preferenciákat kizárólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés