Gazdaság

Óriási lemaradásban a magyar egészségügy

MTI
Az egészségügy óriási lemaradásban van, amelyet be kell hoznia, ezért is biztosít a kormány a költségvetésen keresztül jövőre több forrást egyebek mellett a háziorvosi rendszerre, a kórházak adósságállományának csökkentésére és a rezidensek ösztöndíjprogramjára is - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
A politikus kiemelte, hogy a csütörtökön közzétett 2015-ös költségvetési javaslat szerint az egészségügy is olyan terület, amely több pénzből gazdálkodhat jövőre.

Tovább szeretnék folytatni a korábbi években elkezdett bérfejlesztést az egészségügyi dolgozók számára - jelentette ki Rétvári Bence.

Hozzátette, hogy az ennek alapját biztosító egészségügyi termékdíj - közismertebb nevén a chipsadó - szintén szerepel a jövő évi költségvetésben.

A számokról

Az Egészségbiztosítási Alap tervezett kiadásai inflációt minimálisan meghaladó mértékben bővülhetnek. Több jut a gyógyító-megelőző célokra, de még a gyógyszertámogatási előirányzat is nagyobb az idei tervnél minimálisan.A funkcionális kiadási bontás szerint az egészségügy 79 milliárd forinttal kap többet, mint az idei tervben, azonban még így sem éri el a 2013-as kiadási szintet. Ezen belül a kórházak jelentősen több pénzt kapnak (benne van a plusz egyhavi forrás, amit eddig hiányoltak a rendszerből).
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
élelmiszer étel getty