Előfizetői tartalom

Toronymagas szakadár győzelem az önkényes ukrán választásokon

MTI
Az exit-pollok alapján a szavazatok 81,37 százalékát kapta a kelet-ukrajnai Donyeck megyében vasárnap tartott "elnökválasztáson" Olekszandr Zaharcsenko, a szeparatisták vezetője. A szomszédos, ugyancsak önhatalmúlag kikiáltott luhanszki "népköztársaságban" hasonló eredmények várhatóak. Az ukrán központi hatalom és a Nyugat szerint nem legitim a két kelet-ukrajnai megyében megrendezett voksolás, így azt el sem ismerik, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) pedig büntetőjogi eljárást is kezdeményezett a szervezők ellen államcsíny gyanújával.

Már jönnek az első "eredmények" A nem végleges eredményt Roman Ljahin, a szakadár "népköztársaság" választási bizottságának a főnöke jelentette be vasárnap este, egy Donyeckben tartott sajtótájékoztatón. Zaharcsenko két riválisa nagyjából 9-9 százalékot szerzett. A szeparatisták vezetőjének pártja a "parlamenti választásokon" elnyerte a leadott szavazatok 65 százalékát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés