Előfizetői tartalom

Brüsszel: halvány gyenge Európa, az eurózóna pedig még rosszabb

Portfolio
Pesszimista képet fest az Európai Bizottság őszi prognóziásban Európáról. Idén nem történt igazi fellendülés, ezért lefelé módosították a 2014-es prognózisaikat. Meglátásuk szerint jövőre már elindulhat valamiféle növekedés az unióban, ami 2016-ban is folytatódhat. Az EU-28 1,3 százalékos növekedést tudhat a magáénak az idei évben, amit az eurózóna 0,8 százalékos teljesítménye lefelé húz.

Az Európai Bizottság őszi előrejelzései nem okoztak igazán nagy meglepetést azoknak, akik már egy ideje követik a hanyatló európai konjunktúráról szóló híreket. A friss számok kifejezetten gyenge gazdasági növekedést jeleznek előre az év hátralevő részére, míg a jövő évtől fogva már fokozatos javulásra számítanak, ami 2016-ban is folytatódhat. Minden uniós ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés