Előfizetői tartalom

Indul az egyik brüsszeli "támadás" Magyarország ellen?

Portfolio
Az uniós tagállamok egy olyan politikai folyamat létrehozását mérlegelik, amelynek keretében "konstruktív párbeszéd" kezdődne egy vagy több alapvető jog megsértésének alapos gyanújába került partnerükkel. Az unió soros olasz elnöksége azt reméli, hogy a kormányközi folyamat egyes elemeiről már az általános ügyek tanácsának decemberi ülésén megállapodhatnak - hívja fel a figyelmet a köztes politikai nyomásgyakorló eszköz lehetőségére a Bruxinfo.hu.

A nem jogi, hanem politikai eljárási elképzelés lényege, hogy a jövőben kormányközi szinten párbeszéd indulna azokkal az uniós partnerekkel, amelyeknél az alapvető jogok csorbát szenvednek, vagy ennek a megalapozott gyanúja felmerül. Stefano Sannino, az EU soros elnökségét adó Olaszország nagykövete a BruxInfónak azt hangsúlyozta, hogy szó sincs egyetlen ország "kipécézéséről"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés