Gazdaság

Itt van Varga reakciója a kitiltási botrányra!

Portfolio
Szerda délelőtt az Indexnek sikerült egy rövid nyilatkozatra elkapnia Varga Mihályt, akihez nemzetgazdasági miniszterként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is tartozik.
Varga az Indexnek nyilatkozva továbbra is tartotta magát ahhoz, hogy őt csak kedden tájékoztatta Vida Ildikó arról, hogy az amerikaiak kitiltották, jóllehet a NAV elnöke szerint már a szabadsága előtt beszélt valakivel a kormányból.Nézze meg Varga Mihály nyilatkozatát az Index videójában!Varga elmondta, hogy Vida beismerése ellenére csak egy gyanú megfogalmazódásáról van szó, és a kormány továbbra is várja az amerikaiaktól az azt alátámasztó hiteles információkat.

Arra a kérdésre, hogy mivel Vida Ildikó megnézheti a követségen az amerikaiak bizonyítékait, a főnökeként fogja-e őt erre utasítani, Varga kijelentette, hogy határozottan kérni fogja erre az adóhatóság vezetőjét. De utasítani nem tudja, mert a kitiltás továbbra is Vida Ildikó ügye.

Szerette volna megkérdezni az Index, hogy ha Vida kikéri a bizonyítékokat, azokat nyilvánosságra hozzák-e, de a miniszternek tovább kellett sietnie.

Lebeg egy vád

Varga Mihály hangsúlyozta az MTI beszámolója szerint: csodálkozik, hogy az amerikai hatóság nem osztotta meg információit.

Közölte: megkönnyítené a munkájukat, ha az amerikaiak megtennék ezt. Most lebeg egy vád, amelynek senki nem tudja, mi a pontos tartalma - mondta a politikus.

Varga Mihály emlékeztetett: az amerikai cégek által felvetett áfacsalások ügyében vizsgálat folyik 2011 óta. Eddig nagyjából háromezer vizsgálat folyt le, nyolc ember előzetes letartóztatásban van.
varga mihaly penzugyminiszter
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
varga mihaly penzugyminiszter