Gazdaság

Kinek és mikor szólt Vida? - Négyszer beszélt mellé a kormányszóvivő

Portfolio
A mai tájékoztatón négy alkalommal próbálta szóra bírni a kormányszóvivőt a sajtó az ügyben, hogy kinek, mikor jelezte Vida Ildikó, hogy érintett a kitiltási botrányban, de egyszer sem kapott rá érdemi választ. Kurucz Éva ugyanis csak azt ismételgette, hogy "közvetlenül a mai interjú megjelenése előtt" tájékoztatta Vida Ildikó NAV-elnök a felettesét, Varga Mihályt arról, hogy rajta szerepel az amerikaiak kitiltási listáján. Ám ebből nem lett tiszta, hogy akkor Vida Ildikó melyik illetékesnek is szólhatott a levél átvétele után közvetlenül, és miért maradt tudatlan Varga Mihály tegnapig.
Amint beszámoltunk róla, Vida Ildikó mai interjújában az alábbiakat olvashatjuk:

Arra a kérdésre, hogy "amikor a levelet elolvasta, az abban foglaltakat jelezte a kormánynak" úgy válaszolt, hogy "igen, egy illetékesnek jeleztem". Azt azonban nem árulta el, hogy konkrétan kinek. Hangsúlyozta: "a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről".

A NAV feletti illetékes miniszter Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca vezetője, aki azonban még október végén is azt mondta, hogy nem tudja, Vida érintett-e az ügyben.
  

Vida interjúja alapján tehát úgy tűnik, hogy amint kézhez kapta a levelet, értesítette a kormány egyik illetékesét - feltehetően Varga Mihályt -, tehát nem valószínű, hogy igaz az, amit a kormányszóvivő ismételgetett, hogy csak közvetlenül a mai interjú megjelenése előtt szólt Vida a kínos ügyről. Ha viszont Varga tényleg csak tegnap tudta meg, hogy Vida ki lett tiltva, akkor adódik a kérdés: illetékes miniszterként miért nem tudhatta korábban attól az "illetékestől", akit Vida saját bevallása szerint értesített.A kormányszóvivő egyúttal bejelentette, hogy berendelik a nemzetbiztonsági bizottság meghallgatására André Goodfriendet. Azt szeretnék ugyanis, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője a testület előtt tárja fel a bizonyítékokat. Kurucz Éva leszögezte, hogy "hiteles információkat, bizonyítékokat vár a kormány".

Kinek és mikor szólt Vida? - Négyszer beszélt mellé a kormányszóvivő
Kurucz Éva kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kórház