FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Magyarország veszélyes lecsúszásáról ír a The New York Times

Portfolio
Magyarország miniszterelnökének kormánya az önkényuralom irányába tart dacolva az Európai Unió alapvető értékeivel, és mindezt megússza - így kezdi kemény hangvételű szerkesztőségi vezércikkét a The New York Times. A lap újságíróit tömörítő testület cikke szerint a magyar kormány demokráciaellenes lépéseire eddig válaszként érkező erőtlen megnyilvánulások helyett az uniónak a szankciók eszközéhez kellene nyúlnia az országgal szemben.

A cikk többek között az uniós jog által védett állampolgári jogok megtámadását is bírálja. A demokrácia, a szabadság és az emberi jogok tisztelete minden tagállamnak kötelessége az Európai Unión belül, beleértve a sajtószabadságot és a szólásszabadságot is. Megemlítik többek közt Orbán júliusi beszédét az általa preferált "illiberális" államról, melyben Oroszországot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés