Előfizetői tartalom

Megmagyarázzák a vasárnapi boltbezárást

Portfolio
A KDNP által szabad vasárnapnak nevezett kezdeményezés elsődleges célja, hogy megvédje a kereskedelemben vasárnap is dolgozó munkavállalókat, mert ők kiszolgáltatottak - érvelt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden Rétvári Bence. A kereszténydemokrata politikus és egyben az EMMI parlamenti államtitkára a műsorban több érvet is felhozott a boltok vasárnapi zárva tartása mellett és próbálta eloszlatni azokat a kritikákat, hogy javaslatukat a CBA-ra szabták volna. Azért lett ilyen "kompromisszumos a javaslat", mert köztes megoldást igyekeztek kidolgozni a szakszervezetek és a munkáltatók érdekei között. Rétvári egy válaszában úgy is fogalmazott, hogy nem lesznek elbocsátások emiatt, sőt. Szerintük több embert fognak alkalmazni az üzletek, mert az emberek több pénzt fognak elkölteni a kereskedelemben.

A KDNP érvei számtalan kérdést vetnek fel; ezeket, valamint a kezdeményezéssel szembeni ellenérveket hamarosan megjelenő külön cikkünkben dolgozzuk fel. Ezért kell "Sokan dolgoznak vasárnap a kereskedelemben és ezt nagyon sokan nem szabad akaratukból teszik. Őket kötelezik erre az ottani munkáltatók, ezt a szakszervezetekkel való tárgyalásainkból tudtuk meg, hogy sok esetben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái