Gazdaság

Megszólalt Varga minisztériuma Vida vallomásáról

Portfolio
Vida Ildikó szerda reggeli interjúja után (melyben beismerte, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján) a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben igyekszik tisztázni, hogy a NAV-ért felelős Varga Mihály tudott-e az adóhatóság elnökének érintettségéről. Ebben a minisztérium úgy fogalmaz általánosságban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert "az interjú mai megjelenése előtt" tájékoztatta Vida Ildikó, a NAV elnöke arról, hogy rajta van az Amerikából kitiltottak listáján.

Bennünk pedig csak tovább gyűlnek a kérdések a kitiltási botránnyal kapcsolatban.

UPDATE:
Kurucz Éva kormányszóvivő egy szerdai, más témában tartott tájékoztatón háromszor ismételte meg válaszát, hogy "közvetlenül az interjú megjelenése előtt tájékoztatta a NAV elnöke Varga Mihályt".


Vida Ildikó Magyar Nemzetnek adott interjúját itt foglaltuk össze:Mit mond a miniszter?

Az NGM szerda délelőtti közleményét változatlan formában közüljük:

"Az Nemzetgazdasági Minisztériumot vezető miniszter a Magyar Nemzet interjújának mai megjelenése előtt tájékoztatást kapott Vida Ildikótól, a NAV elnökétől, az amerikai hatóságok - személyét érintő - intézkedéseiről.

Mivel továbbra sem tudjuk, hogy az amerikai döntéshozók milyen konkrét ügy miatt korlátozták Vida Ildikó beutazását az USA-ba, a NGM várja azokat az amerikai információkat, ami alapján az adott ügyben is vizsgálatot tud indítani.

Az NGM utasítására a NAV tovább folytatja azt a már korábban megkezdett vizsgálatot, amelyet a Bunge Zrt. bejelentése alapján az adóhivatal az ÁFA-visszaélések ügyében indított. Mindent megteszünk az ügy alapos kivizsgálása érdekében"
- áll a minisztérium közleményében.

Adódnak a kérdések

(1) Vida Ildikó NAV-elnök interjúja, (2) a Nemzetgazdasági Minisztérium fenti közleménye és (3) Varga Mihály korábbi, üggyel kapcsolatos nyilatkozatainak fényében logikusan adódnak a kérdések:

vajon mégis mikor értesült Varga Mihály, az adóhatóságért felelős miniszter arról, hogy Vida Ildikó NAV-elnök rajta van a kitiltott személyek listáján? Az NGM közleménye ugyanis pontosan nem említi meg, hogy a "mai interjú megjelenése előtt" pontosan mikor tájékoztatta Vida Ildikó Varga Mihályt (hetekkel ezelőtt, vagy épp csak a napokban?). UPDATE: Kurucz Éva kormányszóvivő egy szerdai, más témában tartott tájékoztatón háromszor ismételte meg válaszát, hogy "közvetlenül az interjú megjelenése előtt tájékoztatta a NAV elnöke Varga Mihályt".

amennyiben Varga Mihály elmúlt hetekben tett két nyilatkozatát és Vida Ildikó szavait összerakjuk, adódik a kérdés: vajon melyik kormánytagnak szólt Vida Ildikó a kitiltásáról, ha nem az adóhatósáért felelős miniszternek, illetve ez a kormánytag miért nem tartotta fontosnak értesíteni Varga Mihályt?
  

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Vida Ildikó állítása szerint a levél kézhezvétele után jelezte egy illetékesnek a kormányból, hogy rajta van a kitiltottak listáján. A kormány viszont az elmúlt hetekben folyamatosan azt hangoztatta, hogy nem ismeri a kitiltottak személyét. Orbán Viktor október 24-i nyilatkozatában azonban utalt arra, hogy tisztában van a kitiltott személyek nevével.
cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Huawei
kinaielnök
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orbánviktordonaldtusk