Előfizetői tartalom

Így korlátozzák a boltok nyitva tartását! (2.)

Portfolio
Harrach Péter KDNP-frakcióvezető csütörtöki ígéretének megfelelőn a kisebbik kormánypárt képviselői beterjesztették a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatukat. A tervezet értelmében megtiltják az üzletek nyitva tartását vasárnap és a munkaszüneti napon. Főszabály szerint az üzletek reggel 6 óra és este 10 óra között lehetnek nyitva Magyarországon, ezzel vége az éjjel-nappali Tescóknak. A javaslat azt is kimondja, hogy 5 vasárnap lehetnek nyitva egy évben az üzletek, valamint december 24-én és 31-én 6 és 12 óra között. Szerepel benne a 400 négyzetméteres határ, vagyis az ennél kisebb területű üzletek kinyithatnak a hét hetedik napján.

Kapcsolódó cikkünk2014.11.06Bezárnak a boltok vasárnaponként, márciustól (2.)Lássuk a részleteket! Az üzletek nyitva tartására az alábbi szabályt mondja ki a törvényjavaslat: kereskedelmi napokon 6 órától 22 óráig tarthat nyitva vasárnap és munkaszüneti napokon zárva tart minden naptári év öt vasárnapján 6 óra és 22 óra lehet nyitva december 24-én és december...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés