Előfizetői tartalom

Ismét ujjat húztunk Amerikával

MTI
|
Portfolio
Titkos adóügyi megállapodást kötött Luxemburggal több száz multinacionális cég adóelkerülés céljával, az ügyben Magyarország is érintett lehet. Az Amerikai Egyesült Államok hevesen tiltakozik az európai offshoreok ellen, az ügy egyre kényesebbé válhat Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke - volt luxembrugi miniszterelnök - számára is.

A titkos megállapodásokról az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) nevű washingtoni központú újságíró-szervezet által megszerzett dokumentumoknak köszönhetően hullott le a lepel: 340 multinacionális cég kötött szerződést a luxemburgi adóhatósággal adóminimalizálás céljából - a papírok szerint. Kínos ügy A cégek - a PepsiCo, az AIG, a Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés