Előfizetői tartalom

Újabb többlet jött össze a magyar büdzsében

Portfolio
A szeptemberi 14 milliárd után októberben 35 milliárdos többlet alakult ki az államháztartás három alrendszerének együtteseként, így nagyobb biztonsággal kijelenthető, hogy tartható lesz az egész évre kitűzött államháztartási hiánycél. Erre utalt egyébként az a friss kormánydöntés is, amely szerint 20 milliárd forintot feloldott a nyári zárolásokból a kabinet.

Kapcsolódó cikkünk2014.11.04Döntött a kormány, indul az idei költekezésA központi alrendszer 2014. október havi pénzforgalmi többlete 35 milliárd forint, így a hónap végére a hiány 809,6 milliárd forintra mérséklődött. Ez az éves előirányzat 82,2%-át teszi ki - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A központi költségvetés 1027,3 milliárd forint hiánnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés