Előfizetői tartalom

Varga elárulta, hogy mi a kitiltási botrány háttere (2.)

Portfolio
Ha messzebbről nézzük az áfacsalási és a kitiltási ügyeket, akkor a közös pont az, hogy "az Egyesült Államok és Oroszország viszonya ismét a hidegháborús állapotokat idézi. Ezért nem tolerálja most Amerika azokat a nemzeti érdekből származó döntéseket, amelyek eltérnek a Washington által elvárt diplomáciai lépésektől." - fejtette ki meglátását az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyarországi diplomáciai botrányának, a kitiltási botránynak a hátteréről Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjúban. Ezzel párhuzamosan a Figyelőben is megjelent ma reggel vele egy interjú, amelyben többek között azt hangsúlyozta: tekintettel a nagyfokú oroszországi energiafüggőségünkre, "felelőtlen kormányzati magatartás lenne, ha nem törekednénk normális viszonyra az oroszokkal". A Heti Válasznak adott interjúban a kitiltási botrány kapcsán csak magyar magánszemélyeket említett és megismételte, hogy nem tájékoztatták a kormányt az amerikaiak a kitiltási ügy hátteréről, sem a konkrét korrupciós esetek részleteiről.

Varga a mindkét interjúban kifejtette, hogy a netadó mögött milyen megfontolások húzódtak meg (fogyasztási típusú adók növelése a munkát terhelők helyett), de jelezte, hogy az ügy félrement (igaz nem fejtette ki ennek pontos hátterét), így lekerült a napirendről. A nemzetgazdasági miniszter mindkét interjúban megerősítette, hogy jövőre a 2 milliárd eurónak megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés