Előfizetői tartalom

Hiába nem hasít az ipar, az export dübörög

Portfolio
Bár az ipari termelés az utóbbi hónapokban gyengélkedik, ez szinte egyáltalán nem látszik meg a külkereskedelmi adatokon. Az előzetes adatok szerint szeptemberben minden eddiginél jobban megközelítette az 1 milliárd eurót a külkereskedelmi mérleg többlete. A rekord magas aktívumhoz minden idők legnagyobb havi exportadata járult hozzá.

2014 kilencedik hónapjában az export euróban számított értéke 5,8, az importé 5,0%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette a KSH. A bővülés hatására a szeptemberi mérleg többlete tovább nőtt, 953 millió euróra. Szeptember szezonális okokból eleve a legnagyobb többletet produkáló hónap, a pozitív export-import olló pedig biztosította, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés