Előfizetői tartalom

Mégsem lassul Európa legnagyobbja? - Kilőtt a német export

Portfolio
A vártnál sokkal jobban alakult a német export szeptemberi teljesítménye, de a külkereskedelmi többletük mégsem lett nagyobb a vártnál a szintén meglóduló import miatt. Ettől függetlenül kifejezetten örülhetünk annak, hogy a korábbi hanyatlására rácáfolva, újra élénkülést mutat Európa legnagyobb gazdaságában a külkereskedelem.

Németország szeptemberben 18,5 milliárdos külkereskedelmi többletet, ami a folyó fizetési mérlegében 22,3 milliárdos pluszt jelent. Ezen számok nem jelentenek meglepetést a piac számára, a komponenseik viszont már igen. Az export 5,5 százalékkal bővült az előző hónaphoz képest, miközben a befektetők csak 1,8 százalékot jeleztek előre. A külkereskedelem élénkülése ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés