Előfizetői tartalom

Idegesíti a jegybankárt az alacsony kamat

Portfolio
Charles Plosser amerikai jegybankár szerint túlságosan alacsonyan vannak a tengerentúlon a kamatok, fokozatos kamatemelésre lenne szükség, különben a jövőben kedvezőtlen esetben a gyors beavatkozás káros lehet a gazdaság számára. A philadelphiai Fed elnöke egy londoni konferencián elmondta, hogy idegesnek kellene lennünk a látott folyamatok miatt. A szakember véleményével viszont még mindig kisebbségben van - írja a MarketWatch.

A philadelphiai Fed elnöke a hagyományokhoz híven támadta a jegybank mostani politikáját, mint ahogy egy konferencián fogalmazott, a hosszú távon nulla közelében tartott kamatlábakkal gyakorlatilag orosz rulettet játszanak az amerikai gazdasággal. Charles Plossert az alacsony kamatlábak nagyon idegessé teszik és véleménye szerint másoknak is aggódniuk kellene emiatt. Egy londoni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés