Előfizetői tartalom

Lassult a gazdaság, de nincs dráma

Portfolio
Az idén a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest 0,5%-kal növekedett a magyar gazdaság. Az előző év azonos időszakához viszonyítva (munkanap tényezővel igazítva) így 3,2%-kal bővült a GDP Magyarországon - derül ki a KSH jelentéséből. Az elemzői várakozások konszenzusa 2,9% volt, vagyis érdemi lassulást vártak az előző negyedévi 3,9%-ról.

Első pillantásra az adatokból az látszik, hogy bekövetkezett a várt lassulás , de ennek mértéke elmaradt a konszenzustól. A KSH a mostani gyorsbecslésekor nem közöl részleteket, mindössze annyit jelzett, hogy a növekedést alapvetően az ipar és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta. Ez az éves alapú megközelítés, így a gazdaság pillanatnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés