Előfizetői tartalom

Hivatalos: nagyon kikapott Ponta a román elnökválasztáson

Portfolio
Vasárnap lezajlott a román elnökválasztás második fordulója, melyen a választók Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnökre vagy Klaus Johannis, az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) jelöltjére ikszelhettek. Ponta vasárnap késő este bejelentette, hogy telefonon gratulált ellenfelének, Klaus Johannisnak, Nagyszeben szász nemzetiségű polgármesterének az elnökválasztáson elért győzelméhez. Hétfő reggel 96%-os feldolgozottság mellett bebizonyosodott: 10 százalékponttal nyert Johannis. A Financial Times az előzetes eredmények alapján sokkoló győzelemről ír. Közben hatalmas felháborodást váltott ki a szavazók körében, hogy külföldön kevés szavazóhelyet biztosított a kormány, így a külföldön élő román állampolgárok órákat kellett várjanak szavazatuk leadásához. Az ország több városában megkezdődött tiltakozások azonban örömünneppé alakultak át az első bejelentések után.

NOVEMBER 17. HÉTFŐ: UPDATE Klaus Johannis, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a jobbközép Keresztény-liberális Szövetség (ACL) jelöltje, Nagyszeben szász polgármestere magabiztosan, csaknem tízszázalékos előnnyel nyerte a romániai elnökválasztást szociáldemokrata ellenfelével, Victor Ponta kormányfővel szemben - derült ki hétfőn a szavazatok 96,5 százalékának megszámlálása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés