Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés: recesszióba zuhant Japán

Portfolio
A hosszú küzdelmei ellenére újabb negatív negyedéves GDP-változást láthattunk Japánban, ami azt jelenti, hogy technikailag ismét recesszióba került a szigetország. A piac nem számított az újabb visszaesésre, mert azt gondolta, hogy az áfaemelés okozta keresleti hatás, csak egyszeri sokk volt, és azt követően folytatódhat a fellendülés. Maga a jegybankjuk is ezt gondolta, de úgy látszik, hogy a helyzet rosszabb, mint azt a modellek alapján gondolták. A Bank of Japan szerdán hajnalban dönt a monetáris politikájának irányáról.

Az előző negyedévhez képest 0,4 százalékkal süllyedt a bruttó hazai termék Japánban, ami évesített negyedéves alapon 1,6 százalékos mínuszt jelent. Mindez egy ennél is sokkal súlyosabb visszaesést követ, ugyanis a második negyedévben még 1,9 százalékos süllyedést, és -7,3 százalékos évesített számot láttunk. A két egymást követő negatív negyedéves szám hüvelykujjszabály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés